Skip to main content

Hermes: Χαμηλότερες των προσδοκιών οι πωλήσεις

Η εταιρεία κατασκευής τσαντών πολυτελείας Hermès ανέφερε αύξηση πωλήσεων ελαφρώς χαμηλότερη από τις προσδοκίες, με την μετοχή της να υποχωρεί την Παρασκευή.

Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε αύξηση πωλήσεων 11 τοις εκατό το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Αυτό ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες λόγω των περιορισμών της δικής του παραγωγής, οι οποίες όμως χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενες.

Οι μετοχές υποχώρησαν σχεδόν 5% στις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής. Οι μετοχές υποχώρησαν 10% συγκριτικά με τον τον περασμένο μήνα και διαπραγματεύονταν στη χαμηλότερη τιμή τους σε περισσότερους από οκτώ μήνες.

Ο όμιλος ανέφερε έσοδα ύψους 9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 42% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Παρέχοντας μια μεσοπρόθεσμη προοπτική, ο όμιλος είπε ότι «παρά τις οικονομικές, γεωπολιτικές και νομισματικές αβεβαιότητες σε όλο τον κόσμο», δεσμεύεται στον «φιλόδοξο στόχο της για αύξηση εσόδων σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες».

Ο Axel Dumas, εκτελεστικός πρόεδρος της Hermès, δήλωσε: «Ευχαριστώ πάνω από όλα το πάθος και την ποιότητα της δουλειάς των ομάδων μας, γιατί μαζί κάναμε το 2021 μια εξαιρετική χρονιά. Η άφθονη δημιουργικότητα, η μοναδική τεχνογνωσία και η ποιότητα των υλικών έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη των δεκαέξι τομέων μας. Η Hermès είναι πολύ αφοσιωμένη στον ρόλο της ως αφοσιωμένη και υπεύθυνη εταιρεία και συνεχίζει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο και την περιφερειακή αναγέννηση στη Γαλλία, ενισχύοντας παράλληλα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς της στόχους».

naftemporiki.gr