Skip to main content

Tui: Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι φέτος- Πάνω 22% οι τιμές

Κοντά στα προ-κρίσης επίπεδα με «πολύ υψηλή» ζήτηση για διακοπές είναι φέτος τις καλοκαιρινές κρατήσεις για την Tui.

Η Tui είχε προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού θα επηρέαζε τη ζήτηση των διακοπών, ωστόσο, στην τελευταία της δήλωση σημείωσε ότι τα μοτίβα κρατήσεων παρέμειναν «σχετικά σταθερά» παρά την εξάπλωση της παραλλαγής.

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε στην αύξηση των κρατήσεων στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, πρόσθεσε, με τις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές να αυξάνονται κατά 19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

«Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι του 2022. Ο δρόμος για την έξοδο από την πανδημία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος. Η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φρίντριχ Γιούσεν. 

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης δήλωσε την Τρίτη ότι οι τιμές για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022 αυξήθηκαν κατά 22% χάρη στην ισχυρότερη ζήτηση για οργανωμένες διακοπές και πολυτελή ξενοδοχεία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη αποπληρωμή των κρατικών δανείων της, που υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ, και την στήριξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 2,3 δισ. ευρώ, και είναι πέντε φορές υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Παραμένουν, ωστόσο, μειωμένα κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το 2019.Οι ζημιές προ τόκων και φόρων μειώθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ, από 676 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

naftemporiki.gr