Skip to main content

Airbnb: Πώς επωφελείται από την πανδημία

Το μετά την πανδημία μέλλον φέρνει ένα ευέλικτο τρόπος ζωής και εργασίας, κάτι που θα ωφελήσει την Airbnb, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι. 

Ο Τσέσκι, ο οποίος γίνεται «ψηφιακός νομάς» παίρνοντας την απόφαση να διαμένει σε διαφορετικές τοποθεσίες για τους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια να «βελτιώσει την εμπειρία» για τους πελάτες, είπε ότι αναμένει ότι η διαρκής υιοθέτηση της απομακρυσμένης εργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εργαζόμενων που ταξιδεύουν.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι μπορώ να κάνω εγώ – διευθύνω μια αρκετά μεγάλη εταιρεία μέσω φορητού υπολογιστή με WiFi άλλου», είπε ο Τσέσκι μιλώντας στο CNBC. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου από ένα σπίτι στην Ατλάντα, αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ζήσουν, όχι απλώς να ταξιδέψουν», πρόσθεσε. 

Ο Τσέσκι  εξήγησε ότι το σχέδιο της Airbnb να κατακτήσει αυτό το νέο τμήμα είναι να δημιουργήσει εμπειρίες που κάνουν τους πελάτες να νιώθουν σαν να ζουν σε μια κοινότητα αντί να ταξιδεύουν σε έναν προσωρινό προορισμό. Ο Τσέσκι δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα καταφέρει η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών να το πετύχει αυτό, αλλά είπε ότι οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες της θα φτάσουν εγκαίρως για μια αναμενόμενη αύξηση ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι.

Είπε επίσης ότι αναμένει ότι οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν μόλις χαλαρώσουν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί. 

«Υπάρχει μια τεράστια έκρηξη που πρόκειται να έρθει στην Airbnb», είπε ο Τσέσκι. «Πριν από την πανδημία, η μισή επιχείρησή μας ήταν διασυνοριακή. Καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά, αυτό θα είναι άλλος ένας ούριος άνεμος για εμάς», συνέχισε. 

Οι μετοχές της Airbnb είναι αρνητικές για το έτος, έχοντας χάσει σχεδόν 6% μέχρι στιγμής το 2022. Ωστόσο, η μετοχή της έχει αντέξει καλύτερα από άλλες εταιρείες με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τις εταιρείες στο Nasdaq Composite, που έχει υποχωρήσει περίπου 12% από έτος μέχρι σήμερα.

naftemporiki.gr