Skip to main content

Γίνεται ψηφιακός νομάς ο CEO της Airbnb;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, γνωστοποίησε ότι θα «ζει στην Airbnb» και θα μείνει σε διαφορετικές τοποθεσίες για τους επόμενους μήνες, κάνοντας λόγο για «χρυσή εποχή του ταξιδιού».

«Από σήμερα ζω στην Airbnb. Θα μένω σε διαφορετική πόλη ή πόλη κάθε δύο εβδομάδες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα είναι στην Ατλάντα. «Θα επιστρέφω συχνά στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά προς το παρόν το σπίτι μου θα είναι κάπου στην Airbnb», είπε.

Ο Τσέσκι, ο οποίος ανακοίνωσε τα σχέδιά του σε ανάρτησή του στο Twitter την Τρίτη, μιλάει συχνά για την πανδημία και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει τη φύση των ταξιδιών καθώς οι εργαζόμενοι αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία να εργάζονται από οπουδήποτε βρίσκονται.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους στην πλατφόρμα αυξήθηκαν οι μακροχρόνιες διαμονές, ή οι διαμονές διαρκούν περισσότερο από έναν μήνα, αντιστοιχώντας στο 20% των διανυκτερεύσεων, με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της εταιρείας.

«Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, 1 στις 5 διανυκτερεύσεις που κρατήθηκαν μέσω Airbnb αφορούσαν διαμονές ενός μήνα ή μεγαλύτερης διάρκειας και σχεδόν οι μισές διανυκτερεύσεις αφορούσαν διαμονές μιας εβδομάδας ή περισσότερο», έγραψε ο Τσέσκι, προσθέτοντας πως τον περασμένο χρόνο, 100.000 επισκέπτες της Airbnb έκαναν κράτηση για διαμονή 3 μηνών και άνω.

Τον Νοέμβριο, η Airbnb ανακοίνωσε νέα εργαλεία για την προσαρμογή του τρόπου ζωής «με την εργασία από οπουδήποτε», συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αναζήτησης καταχωρίσεων έως και ένα χρόνο νωρίτερα και επαληθευμένων ταχυτήτων Διαδικτύου.

«Αυτή η τάση μοιάζει με μια αποκέντρωση της ζωής και αλλάζει την ταυτότητα του ταξιδιού», έγραψε ο Τσέσκι στο Twitter, εξηγώντας πως εκτιμάει ότι για το 2022 η μεγαλύτερη τάση στα ταξίδια θα είναι οι άνθρωποι να απλώνονται σε χιλιάδες πόλεις, και να μένουν για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ολόκληρες εποχές. «Περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, άλλοι θα ταξιδεύουν για ολόκληρο το καλοκαίρι και κάποιοι θα εγκαταλείψουν ακόμη και τις μισθωμένες τους κατοικίες και θα γίνουν ψηφιακοί νομάδες», υποστήριξε, τονίζοντας ότι οι πόλεις και οι χώρες καλούνται να ανταγωνιστούν για να προσελκύσουν αυτούς τους τηλεργαζόμενους, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανακατανομή του τόπου που ταξιδεύουν και ζουν οι άνθρωποι.

«Γι’ αυτό λοιπόν ζω στην Airbnb. Θα είναι διασκεδαστικό, αλλά το πιο σημαντικό θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την εμπειρία για τους ανθρώπους που μπορούν πλέον να ζήσουν οπουδήποτε», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr