Skip to main content

Άδ. Γεωργιάδης: Ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected] 

Βέβαιος ότι η αγορά τα Χριστούγεννα θα είναι ανοικτή, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επίσης, βέβαιος, εμφανίστηκε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα που θα επηρεάσουν τους εμβολιασμένους.

«Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα, οικονομικά εννοώ, που δόθηκαν την προηγούμενη περίοδο», ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός τονίζοντας ότι «σε μια εποχή πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Άρα πρέπει όλοι να καταλάβουν που βρισκόμαστε όλοι». 

«Στόχος όλων των μέτρων» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων, δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για να το κάνουμε».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν να νοσήσουν και να το περάσουν στο σπίτι του. Άρα δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν». 

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση.

Σχολιάζοντας τις αναφορές των επιχειρήσεων για τη μετακύλιση του κόστους της ενέργειας στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή τις κάλεσε να μην το πράξουν και να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.