Skip to main content

Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 83 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Διευρύνθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, ενώ αισθητά μειωμένο ήταν από την άλλη το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, η κεντρική διοίκηση εμφάνισε ταμειακό έλλειμμα 1,16 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 415 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού περιορίστηκαν σε 3,723 δισ. ευρώ, από 3, 931 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν σε 4, 630 δισ. ευρώ, από 4, 406 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2019.

Το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 83 εκατ. ευρώ έναντι 735 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.