Skip to main content

myΘέρμανση: Επίδομα και για τηλεθέρμανση

Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν για πρώτη φορά φέτος οι χρήστες τηλεθέρμανσης των περιοχών Κοζάνης, Σερρών, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, οι οποίοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Επισημαίνεται ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο από 15% έως και 68%, ενώ έχουν διευρυνθεί (από 16% έως 38%) και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ ανοίγει σήμερα, προκειμένου οι καταναλωτές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν και φέτος το επίδομα θέρμανσης.

Με βάση το φετινό σχέδιο της ΑΑΔΕ, που έχει στόχο να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοικοκυριά από το «κύμα» ανατιμήσεων που χτυπά την αγορά λόγω της ενεργειακής κρίσης, όσοι πήραν πέρυσι το επίδομα θα λάβουν το ίδιο ποσό έως και τις 10 Δεκεμβρίου ως προκαταβολή.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, ούτως ώστε έως τις 10 Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά που είχαν λάβει πέρυσι το επίδομα να εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη σεζόν 2020-2021.

Μέχρι δε τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω καταναλωτών και το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται, με βάση βέβαια τα τιμολόγια αγοράς που θα καταθέσουν στην πλατφόρμα, ενώ μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα καταβληθεί το επίδομα και στους νέους δικαιούχους. Το ελάχιστο ποσό είναι για φέτος τα 100 ευρώ και ανώτατο τα 750 ευρώ.

naftemporiki.gr