Skip to main content

Barclays: Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος, λόγω Έπσταϊν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάλεϊ,  παραιτείται αφού έλαβε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα έρευνας των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου για τους δεσμούς του με τον χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος κρεμάστηκε μετά τη σύλληψή του.

Ο 64χρονος Στάλεϊ παραιτείται τη Δευτέρα, με τον Βενκατακρισνάν να καλείται να τον αντικαταστήσει ως διευθύνων σύμβουλος.

«Η Barclays και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τζες Στάλεϊ, ενημερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα από την FCA και την PRA της έρευνάς τους σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Στάλεϊ για τη σχέση του με τον αείμνηστο Τζέφρι Έπσταϊν και τον επακόλουθη περιγραφή αυτής της σχέσης», ανέφερε η Barclays σε δήλωσή της. 

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συμπεράσματα και δεδομένης της πρόθεσης του Στάλεϊ να τα αμφισβητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Στάλεϊ συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ως διευθυντής της Barclays», συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι ο Στάλεϊ «είδε, ή γνώριζε, κάποιο από τα υποτιθέμενα εγκλήματα του Έπσταϊν».

naftemporiki.gr