Skip to main content

Β. Κορκίδης: Να σταματήσουμε να είμαστε πρωταθλητές σε φόρους, ουραγοί σε επενδύσεις

Με κύριο στόχο την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια της Αττικής και την προώθηση ενός παραγωγικού, αναπτυξιακού προτύπου, που θα στηρίζεται στα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, τη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ποιότητα, έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, παρουσίασε προτάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με γνώμονα την εμφάνιση του λιμανιού του Πειραιά, ως βασικού κέντρου διέλευσης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. 

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ ενημέρωσε τα μέλη για τους κινδύνους και τις προοπτικές από την «πολυκρίση» στην Ε.Ε., καθώς επίσης και για την Οδηγία UTP.  

 «Οι μέχρι τώρα δράσεις του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, αλλά και οι δρομολογούμενες, καθορίζονται από έναν κοινό άξονα: Για να υπάρξει προοπτική, πρέπει η Ελλάδα να πάψει να είναι πρωταθλήτρια σε φόρους και ουραγός σε επενδύσεις και να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα με ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον» τόνισε ο κ. Κορκίδης. 

Ο Αντιπρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε από την πλευρά του πως, η ίδρυση μελλοντικά όλων των επιχειρήσεων θα γίνεται από το Ίντερνετ και θα δοθούν 130.000 δωρεάν ψηφιακές υπογραφές. Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο χρήζει επίλυσης από το αρμόδιο Υπουργείο και θα είναι «ευχής έργον», να συνεισφέρει το Π.Ε.Σ. Αττικής σε αυτή, είτε με τον αντίστοιχο Κ.Α.Δ., είτε με την νομική μορφή των επιχειρήσεων.