Skip to main content

Boeing: Ανεβάζει στα 5,26 δισ. δολ. την αξία της μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της Embraer

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα στη βραζιλιάνικη Embraer και την αμερικανική Boeing. Με το deal η τελευταία θα αποκτήσει το 80% της μονάδας επιβατικών αεροσκαφών της βραζιλιάνικης εταιρείας, η αξία της οποίας τώρα αποτιμάται στα 5,26 δισ. δολάρια. 

Η νέα αποτίμηση της μονάδας είναι 11% υψηλότερη από την αρχική προσφορά ύψους 4,75 δισ. δολαρίων. Η Εmbraer υπολογίζει ότι μετά τα κόστη κλεισίματος, θα μπουν καθαρά στα ταμεία της περί τα 3 δισ. δολάρια. 

Δεν έχει γίνει προς το παρόν σαφές εάν η διαφορά στην αποτίμηση συνδέεται με το χρέος. Η Embraer εμφάνιζε συνολικά χρέη ύψους 4 δισ. δολαρίων στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο. 

Το συμβούλιο της Embraer θα παρουσιάσει τώρα τη συμφωνία προς έγκριση στην κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία έχει το δικαιώμα άσκησης βέτο στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις της αεροναυπηγικής βιομηχανίας. Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων ανέφεραν ότι υπάρχει αισιοδοξία πως θα δοθεί το πράσινο φως. 

Δεν είναι γνωστό πόσο σύντομα θα έλθει η απόφαση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου, o oποίος αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, και συνεργάτες του πάντως έχουν μιλήσει υπέρ της συμφωνίας Boeing- Embraer.

Πηγή: Reuters