Skip to main content

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα την Παρασκευή με αυξημένη τιμή – Πού θα κυμανθεί

Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή το πετρέλαιο θέρμανσης, ακριβότερο κατά 30% έως και 40%, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Η τιμή διάθεσης για την χειμερινή περίοδο, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στην Αθήνα στο 1,10 – 1,15 ευρώ το λίτρο από 0,78 ευρώ πέρυσι, στην ηπειρωτική χώρα περίπου στο 1,20 το λίτρο από 0,90 ευρώ πέρυσι και στα νησιά κοντά στο 1,30 από 1 ευρώ πέρυσι, όπως αναφέρει η ertnews

 Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που παρατίθενται: Διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αθήνα που καταναλώνει το χειμώνα περίπου 600 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, θα πληρώσει φέτος 660 έως 690 ευρώ από 470 ευρώ πέρυσι. Μονοκατοικία στην Βόρεια Ελλάδα που καταναλώνει δύο τόνους πετρέλαιο θέρμανσης θα πληρώσει φέτος 2.200 έως 2.300 ευρώ από 1.560 ευρώ πέρυσι.

Σήμερα  η τιμή του πετρελαίου σημείωσε ρεκόρ τριετίας και άγγιξε τα 84,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 η αντίστοιχη τιμή είχε φθάσει τα 82,02 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο διπλασιάζει το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης και επιδιώκει να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ το Νοέμβριο, ώστε να δοθεί το ποσό πριν τις γιορτές.

Παράλληλα η ΔΕΠΑ προχωρά σε έκπτωση τουλάχιστον 15% στο φυσικό αέριο, για το σύνολο των οικιακών καταναλωτών, ενώ ξεκίνησε και η έκδοση των επιδοτούμενων λογαριασμών ρεύματος.

Από τον Οκτώβριο οι λογαριασμοί έχουν την κρατική επιδότηση και την έκπτωση της ΔΕΗ. Το ίδιο και από τους άλλους παρόχους.

Η επιδότηση αυτή μεταφράζεται σε 18 ευρώ το μήνα για το απλό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και σε 24 ευρώ το μήνα για το κοινωνικό τιμολόγιο