Skip to main content

Xρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στο Τόκιο

Ήπια πτωτικές τάσεις και υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων με τη μετοχή της Nissan να δέχεται πιέσεις, μετά την είδηση παραίτησης υψηλόβαθμου στελέχους που είχε αναλάβει την επανεκκίνηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,20%. Πολλές ασιατικές αγορές ήταν κλειστές σήμερα λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, μεταξύ των οποίων τα χρηματιστήρια Νότιας Κορέας, Αυστραλίας και Χογκ-Κογκ.

Παρότι ο Nikkei παραμένει κοντά στα υψηλά 14 μηνών -στις 24.091 μονάδες- που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα, το ευρύτερο ράλι λόγω αισιοδοξίας για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ξεφούσκωσε γρήγορα. 

Η μετοχή της Nissan Motor έκανε βουτιά πάνω από 2%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν τετραμήνου, αφότου ο Τζουν Σεκί, vice chief operating officer και πρών υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αποχωρεί από την εταιρεία για να αναλάβει πρόεδρος στη Νidec Corp.

Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, ενώ στο Χογκ-Κογκ, ο Hang Seng υποχώρησε 0,15%.

naftemporiki.gr