Skip to main content

Reuters: Ακόμη και εντός της ημέρας η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος να δημοσιεύεται εντός της ημέρας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της διαδικασίας. 

Η βουλή ψήφισε τον περασμένο μήνα νόμο για τη μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών της ΔΕΠΑ, τη μετονομασία της σε
ΔΕΠΑ Εμπορίας και την απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων. Η κίνηση αυτή άνοιξε το δρόμο για την πώληση του 65% που κατέχει το Δημόσιο στην ΔΕΠΑ Υποδομών και στη ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Μία εκ των πηγών ανέφερε στο Reuters ότι τόσο το Δημόσιο όσο και τα Ελληνικά Πετρέλαια ενδιαφέρονται να διαθέσουν τα ποσοστά τους, 65% και 35% αντίστοιχα, στη νέα εταιρεία. 

Δεύτερη πηγή είπε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ Υποδομών αναμένεται εντός της εβδομάδας. Και οι δύο πηγές ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ Εμπορίας αναμένεται να προκηρυχτεί τον Ιανουάριο.

Να θυμίσουμε ότι από το Σάββατο η «Ν» έγραφε πως είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ Υποδομών είναι θέμα 24ωρων και θα αφορά το 100% της εταιρείας, καθώς Δημόσιο και ΕΛΠΕ θα εκχωρήσουν από κοινού τo σύνολο των συμμετοχών τους, δηλαδή το 65% και το 35% αντίστοιχα. 

Η δημοσίευση της πρόσκλησης θα έρθει να επιβεβαιώσει την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να «τρέξει» όσο το δυνατόν συντομότερα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, με την έναρξη των σχετικών διαδικασιών παράλληλα με τον εταιρικό μετασχηματισμό της επιχείρησης, ο οποίος δρομολογήθηκε με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Νοεμβρίου. Μάλιστα, εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η αντίστοιχη πρόσκληση και για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

naftemporiki.gr