Skip to main content

Δυναμικό το ντεμπούτο της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ

Τι και εάν το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από τον «πολιτικό σεισμό» της κάλπης; Το τοπικό χρηματιστήριο πανηγυρίζει το ντεμπούτο της Alibaba. 

Η διαπραγμάτευση των μετοχών του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Η μετοχική τιμή ενισχύθηκε 6,9% στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη δευτερεύουσα εγγραφή από την οποία η Alibaba άντλησε 11,3 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δευτερεύουσα εγγραφή του 2019 και οι αναλυτές σχολιάζουν πως αποτελεί μία ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Χονγκ Κονγκ ως κορυφαίου χρηματοοικονομικού κέντρου, παρά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

Τα κεφάλαια, που αντλήθηκαν, θα βοηθήσουν την Alibaba, που είναι ήδη η μεγαλύτερη επιχείρηση της Ασίας βάσει κεφαλαιοποιήσης και έβδομη μεγαλύτερη παγκοσμίως, να επενδύσει περισσότερα σε μία σειρά online υπηρεσιών. 

Παρά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Alibaba, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 0,2%. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης είχε οριακή μεταβολή, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,35%. 

naftemporiki.gr