Skip to main content

Βαθύ κόκκινο σε Τόκιο, Σίντνεϊ- χαμόγελα στη Σαγκάη

Μικτή είναι σήμερα η εικόνα στις αγορές Ασίας- Ειρηνικού, στον απόηχο της νέας βουτιάς των δεικτών στη Wall Street. To ξεπούλημα των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών έχει ρίξει βαριά τη σκιά του στα χρηματιστήρια του Τόκιο, της Σεούλ και του Σίντνεϊ, όπου προμηθευτές της Apple και άλλες μεγάλες τεχνολογικές και εταιρείες ηλεκτρικών ειδών δέχονται σφυροκόπημα. Στον αντίποδα σε τροχιά ανάκαμψης βρσίκονται οι δείκτες στην κινεζική αγορά, χάρη σε ένα ράλι των εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 2%,. Σε μία ένδειξη του πόσο βαρύ είναι το κλίμα στην ιαπωνική αγορά, στο σύνολό τους οι μετοχές του δείκτη βρίσκονταν σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης. Ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 ακολουθεί με πτώση 1,8% και ο νοτιοκορεατικός Kospi είναι στο -0,9%. Και στις τρεις αγορές ο τεχνολογικός κλάδος παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Στη Σαγκάη  ο Σύνθετος Δείκτης, αν και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, στις 07:50 ώρα Ελλάδος καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,8%, στον απόηχο πληροφοριών, που θέλουν τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε, να επισκέπτεται τις ΗΠΑ προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για μία συνάντηση των προέδρων Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, που θα δώσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο.

Ώθηση, ειδικά στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, έδωσαν και οι δεσμεύσεις της κινεζικής κυβέρνησης να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα. 

naftemporiki.gr