Skip to main content

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αποπληθωρισμού για τον Σεπτέμβριο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κάτω από το επιθυμητό όριο υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στις 34 χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα να σημειώνει το υψηλότερο επίπεδο αποπληθωρισμού.

Παρά τη λήψη έκτακτων μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες αρκετών χωρών, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,4% έναντι 0,6% τον Αύγουστο – κάτω από το στόχο του 2%.

Μάλιστα, από τις 34 χώρες, οι 12 εμφάνισαν αρνητικούς ρυθμούς πληθωρισμού, με την Ελλάδα να σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό (-1,7%).

Στους επιμέρους κλάδους, οι τιμές της ενέργειας υποχώρησαν κατά 12,4% ενώ ο πληθωρισμός εξαιρουμένων της ενέργειας και των τροφίμων ενισχύθηκε στο 1,8% από 1,7% προηγουμένως.

Μεταξύ των χωρών του G20, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,4% από 2,5% προηγουμένως, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.