Skip to main content

Εναλλαγές συναισθημάτων και προσήμων στις αγορές

Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για μία προσέγγιση ΗΠΑ- Κίνας, ύστερα από πολύμηνη διαμάχη δεν κράτησε για πολύ. Έχει δώσει σήμερα τη θέση του στη νευρικότητα και τις συνεχείς διακυμάνσεις των ευρωπαϊκών δεικτών ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Οι επενδυτές έχουν να βάλουν στη ζυγαριά τους τις ασαφείς πληροφορίες για τις σινο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις, τη διαφαινόμενη πρόοδο στις συνομιλίες Ε.Ε.- Λονδίνου για το Brexit, αλλά και την αμφισβήτηση της Τερέζα Μέι στο εσωτερικό, τις αμερικανικες κυρώσεις στο Ιράν, αλλά και τις εξαιρέσεις τους και τις προβλέψεις για τις ενδιάμεσες εκλογές. 

Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, στις 12:45 ώρα Ελλάδος οι δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη παρουσίαζαν οριακή άνοδο, ενώ νωρίτερα είχαν κινηθεί σε αρνητικό έδαφος. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσίαζε πτώση 0,3%, ενώ στο κόκκινο ήταν και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη. 

Νωρίτερα πάντως στην Ασία τα ταμπλό είχαν δείξει κόκκινο, με τις κινεζικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε περισσότερο από 2%. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nkkei υποχώρησε 1,5%. 

Υπό πίεση ευρύτερα οι αναδυόμενες αγορές, με τον δείκτη MSCI Emerging Markets να καταγράφει πτώση 0,9%. 

Στην αγορά συναλλάγματος το αμερικανικό ενισχύεται έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,138 δολάρια ανά ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι γιεν και φράγκου. Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το βρετανικό νόμισμα, με άνοδο της τάξης του 0,5% και την ισοτιμία στα 1,3016 δολάρια ανά στερλίνα. 

naftemporiki.gr