Skip to main content

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου η αμερικανική Γερουσία το Σαββατοκύριακο ψήφισε το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Λίγο μετά τις 11.30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχυόταν 0,78% στις 386,96 μονάδες, ενώ της ανόδου ηγούνταν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως πρωτίστως τα πιστωτικά ιδρύματα θα ωφεληθούν από τις μειώσεις φόρων. 

Κέρδη κατέγραφαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που έχουν μεγάλη έκθεση στις ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε άνοδο 1,27% στις 13.024,34 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC ενισχυόταν 0,90% στις 5.364,81 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραφε κέρδη 0,81% στις 7.359.68 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.