«Συζητήσαμε τι απαιτείται για να γίνει πραγματικά αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, και ένα από τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι το οποίο εξετάζουμε με προσοχή μέσω των υπηρεσιών της Κομισιόν», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της Κομισιόν να συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να δει πως ο τρόπος διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να εξορθολογιστεί, ώστε να επιτευχθεί πιο αποτελεσματική και γρήγορη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Εκεί ο δήμαρχος Αθηναίων του παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και την τουριστική προβολή της πόλης.
Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στρατηγικός στόχος του είναι η συνεργασία και η αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης, δημοσίων και ιδιωτικών, για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της Αθήνας.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος της Αθήνας στη διαχείριση του κύματος των προσφύγων που φτάνουν στην πρωτεύουσα και σημείωσε ότι για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












