Skip to main content

Ιταλία: Ύφεση 0,3% αναμένει φέτος η Istat

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% αναμένει φέτος η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας, Istat, ενώ για το 2015 προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% και για το 2016 αύξηση 1%.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για την τόνωση της οικονομίας, η Istat σημειώνει ότι «φέτος οι επιπτώσεις θα είναι μόνο εν μέρει θετικές», ενώ για την επόμενη διετία αναμένεται να είναι ουσιαστικά μηδενικές.

Κάτι που οφείλεται στο ότι η φορολογική ελάφρυνση ύψους 80 ευρώ μηνιαίως, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση υπέρ των υπαλλήλων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ μικτά, θα εκμηδενιστεί από την αύξηση του ΦΠΑ.

Πάντως, η Istat αναμένει μια ελαφρά τόνωση της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης των ιταλικών νοικοκυριών, φέτος, κατά 0,3%.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.