Skip to main content

Grexit και διαγραφή χρέους προτείνει ο επικεφαλής του FDP

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, με παράλληλη ελάφρυνση χρέους, τάχθηκε ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρήζει νέας διαγραφής χρέους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο, εκτός της Ευρωζώνης» τόνισε, ενδεικτικά, ο Γερμανός πολιτικός.

Κατά τον ίδιο μάλιστα, η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να σηματοδοτήσει και την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θα μπορούσε να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» έσπευσε να εξηγήσει.

Ο ίδιος τέλος, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και επομένως, κάλεσε τους πιστωτές να αλλάξουν στρατηγική.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.