Skip to main content

Ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινά στην 60χρονη ιστορία του Tag Heuer Carrera

Για τα 60ά γενέθλια του διαχρονικού ρολογιού TAG Heuer Carrera, η TAG Heuer παρουσιάζει δύο εξαιρετικά νέα μοντέλα που αντλούν έμπνευση από το “glassbox”, το αγαπημένο σχέδιο των συλλεκτών.

Watches and Wonders, Γενεύη – Μάρτιος 2023: Η TAG Heuer γιορτάζει με μεγάλη υπερηφάνεια τα 60ά γενέθλια ενός παγκόσμιου συμβόλου: του TAG Heuer Carrera. Για έξι δεκαετίες το διαχρονικό μοντέλο της ελβετικής ωρολογοποιίας διαμόρφωσε το τι εστί αποδοτικός σχεδιασμός ρολογιού, ενώ αποτύπωσε το αγωνιστικό πνεύμα και την κουλτούρα της επιτυχίας.

Από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε, το 1963, το TAG Heuer Carrera έχει γίνει σύμβολο φιλοδοξίας, επιτευγμάτων και καλού γούστου. Για έξι δεκαετίες, έχει εμφανιστεί στους καρπούς των ανθρώπων – συμβόλων του coolness – από τον Mick Jagger μέχρι τον James Hunt και τον Ryan Gosling. Και έχει πάντα το ίδιο κομψό προφίλ, που υποστηρίζεται από την ελβετική μηχανική και φινέτσα.

Για την 60ή επέτειο του TAG Heuer Carrera, η TAG Heuer παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα: το TAG Heuer Carrera Chronograph και το TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon, τα οποία υπόσχονται να παίξουν κεντρικό ρόλο στη σύγχρονη συλλογή ρολογιών της εταιρείας.

Ο αγώνας ξεκινά: Πώς γεννήθηκε ένα σύμβολο

Η ιστορία του TAG Heuer Carrera έχει γίνει θρύλος. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 όταν ο  νεαρός τότε Jack Heuer, ο οποίος είχε πρόσφατα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, πήγε στις 12 Ώρες του Sebring στη Φλόριντα, έναν αγώνα που χρονομετρούσε η Heuer. Εκεί συνάντησε τον κύριο και την κυρία Rodriguez, των οποίων οι νεαροί γιοι βρίσκονταν ήδη στο δρόμο για να γίνουν επιτυχημένοι οδηγοί αγώνων.

Του είπαν για μια κούρσα στην πατρίδα τους, το Μεξικό, ονόματι Carrera Panamericana, έναν πολύ γρήγορο και εξαιρετικά επικίνδυνο αγώνα σε δημόσιο δρόμο που διεξήχθη πέντε φορές στις αρχές της δεκαετίας του 1950 προτού ακυρωθεί.

Ο Jack, ο οποίος είχε μια ασυνήθιστη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη δύναμη μιας καλής ιστορίας, ενθουσιάστηκε από την ταχύτητα, το συναίσθημα και τον ρομαντισμό του αγώνα και αποφάσισε ότι θα ήταν ένα ταιριαστό όνομα για μια από τις νέες σειρές χρονογράφων που σχεδίαζε. Το Carrera ήταν μια λέξη με πολλές σημασίες και θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «κούρσα», «καριέρα» ή απλά «μονοπάτι». Αυτό, αποφάσισε ο Jack, ήταν το τέλειο όνομα για ένα ρολόι με αγωνιστικό πνεύμα που απευθυνόταν σε μια νέα, κομψή, ανερχόμενη γενιά σε αρμονία με τη γενικότερη απελευθέρωση που έφερνε η δεκαετία του 1960. Το 1963, το νέο ρολόι έκανε το ντεμπούτο του. Και για έξι δεκαετίες, το TAG Heuer Carrera αποτελεί ένα αγαπημένο μοντέλο για τους φίλους του ρολογιού και τους συλλέκτες, ένα έμβλημα της αγοράς των ρολογιών, με μια απίστευτα επιτυχημένη ιστορία.

Ένα νέο διαχρονικό κλασικό ρολόι: Παρουσιάζουμε τον χρονογράφο TAG Heuer Carrera

Για τα 60ά γενέθλια του TAG Heuer Carrera, οι σχεδιαστές και οι ωρολογοποιοί της TAG Heuer έχουν ξαναδουλέψει και βελτιώσει τη μορφή του, προετοιμάζοντάς το για την έβδομη δεκαετία του. Όλα ξεκινούν από τη νέα κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι. Με διάμετρο 39 χιλιοστών και εξαιρετική ποιότητα, έρχεται πλέον με τελειοποιημένη εργονομία, κάτι που κάνει το ρολόι όσο το δυνατόν πιο άνετο στη χρήση, σε οποιοδήποτε μέγεθος καρπού.

Η κάσα συμπληρώνεται από κρύσταλλο ζαφειριού με θολωτή σιλουέτα, κάτι που ξεκίνησε από τα Heuer Carrera της δεκαετίας του ’70. Μόνο που πλέον το κρύσταλλο έχει αναδιαμορφωθεί ώστε η κλίση του να ρέει απρόσκοπτα πάνω από τις ενδείξεις ταχυμετρικής κλίμακας που βρίσκονται στην περίμετρο του καντράν.

Αντίστοιχα, έχουν βελτιωθεί και τα μπουτόν που έχουν σχεδιαστεί και τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι πιο εργονομικά και αποδοτικά από ποτέ. Το TAG Heuer Carrera παραμένει ένα ρολόι που είναι σχεδιασμένο για υψηλές επιδόσεις τόσο με τις λειτουργίες του, όσο και με τη φόρμα του.

Ξεκινά με δύο νέα μοντέλα: Ένα με μπλε καντράν και δερμάτινο λουράκι στο ίδιο χρώμα και ένα με μαύρο και ασημί σχέδιο «πάντα» (αντίστροφο) – ένα όνομα που δίνεται στα ρολόγια που έχουν μαύρα υποκαντράν που κάνουν αντίθεση με το λευκό ή το ασημί υπόλοιπο καντράν. Το αντίστροφο πάντα θυμίζει ένα από τα πιο εμβληματικά Carrera της δεκαετίας του ’60, το 3147 Dato 12, αλλά και το 2447 NS, το οποίο είναι το πιο σπάνιο της συλλογής και εξαιρετικά αγαπημένο από τους απανταχού συλλέκτες.

Στην καρδιά και των εκδόσεων χτυπά ο μηχανισμός Heuer 02 που κατασκευάζεται in-house στο εργαστήριο της TAG Heuer. Με κωδικό όνομα TH20-00 και ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας, ο μηχανισμός πλέον προσφέρει αμφίδρομο κούρδισμα, χάρη σε ένα καινούργιο ταλαντωτή, ενώ οι προηγούμενες γενιές του κούρδιζαν μόνο αν το κεντρικό ελατήριο γυρνούσε αντίστροφα από τη φορά των δεικτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πιο γρήγορο κούρδισμα καθημερινά, που το κρατά συνεχώς κοντά στη μέγιστη αυτονομία κουρδίσματός του, που είναι 80 ώρες.

Η TAG Heuer επίσης κυκλοφορεί και ένα νέο TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon. To μοντέλο ακολουθεί τις γραμμές του κλασικού χρονογράφου, με τη διαφορά ότι διαθέτει μεγαλύτερη κάσα (42 χιλιοστών) και έχει ένα ανυψωμένο παράθυρο στο καντράν, στο 6, για να αποκαλύψει το μηχανισμό του tourbillon. Το μοντέλο κινείται από τον μηχανισμό TH20-09, που είναι πιστοποιημένο χρονόμετρο και διαθέτει αυτονομία κουρδίσματος 65 ωρών.

https://presscorner.tagheuer.com/tag-heuer-carrera-chronograph-39mm-tag-heuer-carrera-chronograph-tourbillon/#to