Skip to main content

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών

Στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, συνόδευσαν τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο σήμερα, Τετάρτη (20/12) συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες που αγάπησαν και θαύμασαν στο θέατρο και την τηλεόραση τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών πριν λίγες ημέρες.

Βαθιά συγκινημένη και σε κλίμα οδύνης, τα αγαπημένα του πρόσωπα, συνάδελφοί του ηθοποιοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν.

Από τους πρώτους που πήγαν στην κηδεία του αλησμόνητου «ποιητή Τιμολέων Φανφάρα» από το «Ξύπνα Βασίλη!», ήταν μεταξύ άλλων, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Νίκος και η Μαρία Καβουκίδου και ο Αντώνης Κοκολάκης.

Η ηθοποιός Μαρία Καβουκίδου σε ανάρτησή της για την κηδεία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου ανέφερε: “Θερμή παράκληση αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.”.

Ωστόσο καλλιτέχνες και σωματεία έστειλαν στεφάνια στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας.

Η Κάτια Δανδουλάκη, η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Βασίλης Πουλαντζάς, ο Δήμος Μαγκλάρας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ήταν μερικοί απ’ όσους έστειλαν στεφάνι.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 1938, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο, είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος». Επιπλέον, είχε κερδίσει το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Εξαιρετικά ταλαντούχος αλλά και μοναδικά ευρηματικός, για περισσότερα από 60 χρόνια αυτοσχεδίαζε στη σκηνή, το κινηματογραφικό πανί και την τηλεοπτική οθόνη, σφραγίζοντας ανεξίτηλα τους ρόλους που αναλάμβανε και αποτελώντας, παράλληλα, έναν εξαιρετικό δάσκαλο αλλά και μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους νεότερους ηθοποιούς.

Στην «Ωραία του Κουρέα» του Ντίνου Δημόπουλου το 1969

Είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Στο παρελθόν, είχε αναφέρει πως είναι αριστερός, όμως δεν στήριζε κάποιο κόμμα.

Στην προσωπική του ζωή, ήταν παντρεμένος, ενώ είχε δύο κόρες.