Skip to main content

Πέθανε ο ντράμερ των Earth Wind and Fire, Φρεντ Ουάιτ

O Φρέντ Ουάιτ είχε κερδίσει έξι βραβεία Grammy ενώ το 2000 το συγκρότημα των Earth Wind and Fire μπήκε στο Rock 'n' Roll Hall of Fame.

Ο Φρεντ Ουάιτ, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Earth Wind and Fire, πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Την ανακοίνωση του θανάτου του Αμερικανού ντράμερ έκανε ο αδελφός του και συνοδοιπόρος του στο μυθικό μουσικό γκρουπ, ο Βερντίν Ουάιτ.

«Η οικογένειά μας είναι λυπημένη σήμερα με την απώλεια ενός καταπληκτικού και ταλαντούχου μέλους της οικογένειας, του αγαπημένου μας αδελφού Φρέντερικ Γιουτζίν, Φρέντι Ουάιτ. Ενώνεται με τα αδέρφια μας Μορίς, Μόντε και Ρόναλντ στον παράδεισο και τώρα παίζει τύμπανα με τους αγγέλους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βερντίν Ουάιτ.

Το πραγματικό όνομα του Φρεντ Ουάιτ, ήταν Φρέντερικ Γιουτζίν Άνταμς και γεννήθηκε στο Σικάγο του 1955. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τα ντραμς, με αποτέλεσμα να παίξει με αρκετά συγκροτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής καριέρας του όπως οι Albertina Walker, Willie Hutch και τους Salty Peppers. Το συγκρότημα Earth Wind and Fire, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στις δεκαετίες του 70′ και του 80′, και με τη φανκ και ντίσκο νότα τους κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερους από 90 εκατ. δίσκους παγκοσμίως.

O Φρέντ Ουάιτ είχε κερδίσει έξι βραβεία Grammy ενώ το 2000 το συγκρότημα των Earth Wind and Fire μπήκε στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.