Skip to main content

Mε Covid η Λίνα Μενδώνη – Δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακτόρου του Φιλίππου Β’

Το αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας, στις Αιγές

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Χωρίς τη Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιηθούν αύριο τα εγκαίνια του ανακτόρου του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές.

Η Λίνα Μενδώνη, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Για αυτό τον λόγο, δεν θα παραστεί στα αυριανά εγκαίνια του ανακτόρου των Αιγών.

Αύριο, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το ανάκτορο των Αιγών, που αναστηλώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επρόκειτο να ξεναγηθεί σε αυτό από τη Λίνα Μενδώνη και την επίτιμη έφορο Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη.

Το «βασίλειον» των Αιγών είναι το επίκεντρο του οικοδομικού προγράμματος με το οποίο αναβάθμισε ο Φίλιππος Β΄ τις Αιγές. Με έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας.

Το έργο συντήρησης, στερέωσης, αποκατάστασης και αναστήλωσης του ανακτόρου των Αιγών διήρκεσε 16 χρόνια, ολοκληρώθηκε το 2023 και είχε συνολικό προϋπολογισμό 20,3 εκατ. ευρώ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.