Skip to main content

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία σεναριογράφων και στούντιο παραγωγής

Οι σεναριογράφοι στο Χόλυγουντ πέτυχαν την επίτευξη μιας προσωρινής συμφωνίας με τα στούντιο παραγωγής ταινιών όπως ανακοίνωσε η συντεχνία Writers Guild of America (WGA).

Η συμφωνία αυτή, αναμένεται ότι θα τερματίσει τη μία από τις δύο απεργίες που προκάλεσαν προβλήματα στις παραγωγές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με συνέπεια την απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Καλιφόρνια.


Το τριετές συμβόλαιο πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη της παραπάνω συντεχνίας που εκπροσωπεί 11.500 σεναριογράφους για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, πριν από την εφαρμογή της.

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για μια νέα (ελάχιστη βασική συμφωνία) για το 2023, δηλαδή μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε όλα τα σημεία της συμφωνίας, με την επιφύλαξη της τελικής διατύπωσης της σύμβασης», αναφέρεται στην επιστολή που το συνδικάτο των σεναριογράφων έστειλε στα μέλη του.

«Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, πως αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική -με σημαντικά κέρδη και προστασίες για τους σεναριογράφους σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των μελών», εξέφρασε την ικανοποίησή του το WGA.