Skip to main content

To «Squid Game» γίνεται ριάλιτι στο Netflix – 456 παίκτες διεκδικούν 4,56 εκατ. δολάρια

Η διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας Netflix επιβεβαίωσε ότι το ριάλιτι «Squid Game: The Challenge» θα κάνει πρεμιέρα φέτος.

Το «Squid Game: The Challenge» βασίζεται στην σειρά «Squid Game» και θα περιλαμβάνει 456 διαγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια με χρηματικό έπαθλο 4,56 εκατ. δολ.

Τα παιχνίδια είναι εμπνευσμένα από την τηλεοπτική σειρά αλλά αυτή τη φορά (φυσικά) δεν υπάρχει βία και δεν πεθαίνουν οι παίκτες.

Αυτή την εβδομάδα το Netflix αποκάλυψε ότι το «Squid Game: The Challenge» θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αλλά σε αυτό το παιχνίδι, η χειρότερη μοίρα είναι να γυρίσεις σπίτι με άδεια χέρια», ανέφερε στην πρώτη ανακοίνωση για την προώθηση του παιχνιδιού το Netflix.

«Το Squid Game κατέστρεψε τον κόσμο με τη μαγευτική ιστορία και τις εμβληματικές εικόνες του σκηνοθέτη Hwang. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή του καθώς μετατρέπουμε τον φανταστικό του κόσμο σε πραγματικότητα, σε αυτόν τον τεράστιο διαγωνισμό και κοινωνικό πείραμα», πρόσθεσε ο Brandon Riegg, αντιπρόεδρος της σειράς Unscripted και Documentary του Netflix.

Ο δημιουργός του Squid Game Hwang Dong-hyuk ωστόσο είχε εκφράσει στο παρελθόν τις ανησυχίες του σχετικά με το «Squid Game: The Challenge» λέγοντας πως αλλάζει το μήνυμα της σειράς.

Εκείνος το είχε περιγράψει ως «μύθο για τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία». «Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για το πώς θα λάβει το κοινό αυτό το μήνυμα και την αλλαγή του σε ένα ριάλιτι σόου με χρηματικό έπαθλο», είπε ο Dong-hyuk.

Από την πλευρά του τον περασμένο Ιανουάριο, το Netflix αρνήθηκε ότι τα παιχνίδια στο «Squid Game: The Challenge» είναι επικίνδυνα, μετά από πληροφορίες ότι τουλάχιστον ένας διαγωνιζόμενος χρειάστηκε να απομακρυνθεί με φορείο.