Skip to main content

Λάργκο Γουίντς: Χρυσή Πύλη

Ο Λάργκο Γουίντς είναι μία από τις πιο πετυχημένες γαλλοβελγικές σειρές κόμικς (BD) δράσης και περιπέτειας.

Ξεκίνησε να δημοσιεύεται το 1990 από τους Jean Van Hamme (σενάριο) & Philippe Francq (σχέδιο), οι οποίοι ως το 2015 έβγαλαν συνολικά 20 άλμπουμ. Από το 2017, η σειρά συνεχίζει με σεναριογράφο τον Éric Giacometti, και μέχρι στιγμής αριθμεί 23 άλμπουμ. Η σειρά είχε τέτοια επιτυχία, που το 2008 κυκλοφόρησε μία ομώνυμη ταινία βασισμένη στο σύμπαν του κόμικς.

Ο μικρός ορφανός Λάργκο Γουίντσλαβ, γεννήθηκε στο Μαυροβούνιο και υιοθετήθηκε κρυφά από τον δισεκατομμυριούχο Νέριο Γουίντς, για να τον διαδεχθεί μετά θάνατον στη διαχείριση της οικονομικής αυτοκρατορίας του.

Όταν λοιπόν ο Νέριο δολοφονείται, ο εικοσιεξάχρονος Λάργκο, μέσα σε μια νύχτα, γίνεται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο αγώνας για τη διατήρηση αυτής της περιουσίας, σε συνάρτηση με την αντικομφορμιστική και επαναστατική του φύση, θα οδηγήσει τον Λάργκο σε μεγάλες μάχες με κρυφούς εχθρούς και ανταγωνιστές.

Έτσι, θα οδηγηθεί συχνά σε επικίνδυνες περιπέτειες που, όχι λίγες φορές, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον θάνατο και την αυτοκρατορία του —τον πανίσχυρο οικονομικά Όμιλο W— στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στα ελληνικά, η σειρά έχει εκδοθεί μέσα από τις σελίδες των περιοδικών Μπλεκ & Non-Stop Comics και πλέον κυκλοφορεί σε αυτόνομη μορφή στον συγκεντρωτικό τόμο Λάργκο Γουίντς #9-12: Χρυσή Πύλη.