Skip to main content

«+Αλλαγή» όπως λέμε συν-αλλαγή της μνήμης με την Τέχνη

Έκθεση του Απόστολου Πλαχούρη στη γκαλερί «Χρυσόθεμις»

Με την γενικό τίτλο «+Αλλαγή» ο Απόστολος Πλαχούρης παρουσιάζει στην γκαλερί Χρυσόθεμις (Καλογρέζης 14 Κεντρικό Χαλάνδρι) μια σειρά εικαστικά έργα μεικτών υλικών κι έκφρασης.

Παλιά νομίσματα και γραμματόσημα, αποσυρμένα χαρτονομίσματα, επιστολές, παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, που κάποτε  αποτέλεσαν τα μέσα μιας Συν-αλλαγής ύλης και ανάλογων για τον τότε κάτοχό τους συναισθημάτων, επανοηματοδοτούνται. Συνεπώς η αξία τους ήταν προσωρινή, δυσανάλογη με το πάθος που πιθανόν προκάλεσαν. Στο πέρασμα του χρόνου η «+Αλλαγή» γίνεται προσωπικές μνήμες ωσότου η Τέχνη τις συλλέξει, τις ξεδιαλέξει και τις επαναφέρει. Στο τρισδιάστατο κολλάζ που εκθέτει ο Πλαχούρης μετατρέπει το έθιμο του δώρου, και γενικότερα της φιλοξενίας, σε έναν υλικό κόσμο που άλλες φορές σήπεται και άλλες φορές σαλπάρει.

Διάρκεια έκθεσης:  Έως και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή πρωί 11.00 -14.00, απόγευμα 17.30 -20.00

Σάββατο 11.00- 14.30 τηλέφωνο 2106811418 e-mail:  [email protected]

Ο εικαστικός

Ο Απόστολος Πλαχούρης γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι. Αποφοίτησε (2004) από τη Φι­λοσοφική Σχολή Αθηνών, τμήμα Θεατρικών Σπουδών, και (2011) από από το Δ’ εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τε­χνών Αθηνών, με καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους. Παρακολούθησε για τρία χρόνια το Εργαστήριο Σκηνογρα­φίας της ΑΣΚΤ με καθηγήτριες τη Λίλη Πεζανού και τη Βασιλική Ψαρρού, μαθήματα ως resident στη σχολή Institut Superieur des Beaux Arts de Besancon στη Γαλλία και performance με καθηγητή  τον Δημοσθένη Αγραφιώτη. Έχει φιλοτεχνήσει κλασικά βιβλία και ποιητικές συλλογές για τις εκδόσεις Στιγμή του Αιμίλιου Καλιακάτσου, Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος κ.ά.  Συνεργά­ζεται με διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες δημοσιεύοντας σκίτσα και σχέδια. και από το 2006 εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος Θεατρι­κής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε διά­φορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.