Skip to main content

Απολογισμός Αrt Athina 2023

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε για τους διοργανωτές η προσέλευση των επισκεπτών στην επετειακή Art Athina 2023, η οποία γιόρταζε στο Ζάππειο επί τέσσερις ημέρες (14-17/9) τα 30α της γενέθλια.

Όπως αναφέρει το απολογιστικό σημείωμα της αθηναϊκής φουάρ «τo ενδιαφέρον των καλλιτεχνών, των συλλεκτών και του φιλότεχνου κοινού ήταν ιδιαίτερα αυξημένο με αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξε η Art Athina 2023, oι αίθουσες του Ζαππείου να είναι κατάμεστες».

To απόγευμα του Σαββάτου απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη στη Στεφανία Στρούζα που εκπροσωπείται από την γκαλερί a.antonopoulou.art. Η νικήτρια επελέγη από ειδική πενταμελή επιτροπή ανάμεσα σε 18 υποψηφίους. Το βραβείο συνίσταται στην ατομική παρουσίαση της δουλειάς της Στεφανίας Στρούζα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εντός του 2024.

«Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς φιλότεχνους αλλά και σε όλες σχεδόν τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένα κήπο του Ζαππείου με τις δημιουργίες της BlueCycle.

Κάθε βράδυ οι παρέες των επισκεπτών, μετά την περιήγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους, συνέχιζαν την εικαστική τους ενημέρωση παρακολουθώντας τα βίντεο του προγράμματος της Art Athina 2023 στην ειδική φουσκωτή οθόνη με φόντο το σιντριβάνι του Ζαππείου.

Ιδιαίτερη στιγμή της φετινής επετειακής διοργάνωσης ήταν η μετάδοση δίωρης ζωντανής εκπομπής του Αθήνα 9,84 από τον χώρο του Ζαππείου, όπου μέλη της διοργάνωσης, προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και δημοσιογράφοι μίλησαν στη Μαρία Παύλου για τη σημασία, τον ρόλο, αλλά και την ιστορία της Art Athina, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στην φορτισμένη συγκινησιακά τελευταία ημέρα της φουάρ, η οποία και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής».