Skip to main content

Οι καλύτερες φωτογραφίες του αθλητικού ρεπορτάζ το 2023

Οι βραβευμένες στις 24 κατηγορίες φωτογραφίες συνιστούν μια θεαματική ματιά στον κόσμο των αθλημάτων.

Περισσότεροι από 700 επαγγελματίες του αθλητικού φωτορεπορτάζ, προερχόμενοι από 70 χώρες, υπέβαλαν τις φωτογραφίες τους στον φετινό διαγωνισμό World Sports Photography Awards.

Και τώρα, οι νικητές του μοναδικού στον κόσμο διαγωνισμού που βραβεύει το αθλητικό φωτορεπορτάζ ανακοινώθηκαν.

Οι βραβευμένες στις 24 κατηγορίες φωτογραφίες συνιστούν μια θεαματική ματιά στον κόσμο των αθλημάτων.

Από μπάσκετ μέχρι χόκεϊ επί πάγου, από πολεμικές τέχνες μέχρι θαλάσσια σπορ, οι κατηγορίες του διαγωνισμού επιτρέπουν στους φωτορεπόρτερ να επιδεικνύουν το ταλέντο τους· εδώ είναι οι αναμενόμενες φωτογραφήσεις δυναμικής δράσης αλλά και οι ήρεμες στοχαστικές στιγμές πριν αρχίσει ο μεγάλος αγώνας.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού επιτρέπουν στους φωτορεπόρτερ να επιδεικνύουν το ταλέντο τους.

Τα βραβεία αποτελούν  αναγνώριση των φωτογράφων που ήταν σε θέση να αιχμαλωτίσουν την αγάπη, συγκίνηση και πάθος για τα σπορ.

Δημιουργώντας σε ένα μόνο κάδρο πειστικές ιστορίες, αυτοί οι επαγγελματίες σηκώνουν τον πήχυ και χάρη στο ταλέντο τους το κοινό έχει τη δυνατότητα να ξαναζήσει κάθε συναρπαστική στιγμή των αγωνισμάτων που κατέγραφαν με τη φωτογραφική μηχανή τους.

Σκοπός των βραβείων είναι να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τις πιο εντυπωσιακές αθλητικές φωτογραφίες, αλλά και να δώσουν στους φωτογράφους που μας μεταφέρουν με την κάμερά τους μοναδικές ιστορίες, την αναγνώριση που τους αξίζει.

Συναίσθημα, πάθος και αποφασιστικότητα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των φωτογραφιών αυτών, που φιλοδοξούν να μας δείξουν τους αθλητές στις πιο ένδοξες στιγμές τους.

Ποιος άλλωστε δε συγκινήθηκε με τη φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι να φιλά το πολυπόθητο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του σπουδαίου Αργεντίνου ποδοσφαιριστή.

«Μου έκανε απίστευτη εντύπωση η ποιότητα των φετινών συμμετοχών. Η τέχνη της φωτογραφίας έχει να κάνει με την αποτύπωση των συναισθημάτων σε μια στιγμή και τη δυνατότητα να πεις μια συναρπαστική ιστορία που στοχεύει να εμπνεύσει τον θεατή για πολύ καιρό ακόμα αφού τη ζήσει», δήλωσε η Σοφί Κόλλινς, υπεύθυνη του World Sports Photography Awards, μετά την ανακοίνωση των νικητών στις 24 κατηγορίες.