Skip to main content

Πέθανε ο θρύλος της ελληνικής ροκ, Δημήτρης Πολύτιμος

Ο Δημήτρης Πολύτιμος, εμβληματική μορφή της ελληνική ροκ σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Προσωπική του επιθυμία ήταν να καεί η σορός του. Η αποτέφρωση θα γίνει στη Ριτσώνα, την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Ήταν ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος M.G.C. τη δεκαετία του 1960 -το όνομα του οποίου εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Η μπάντα ηχογράφησε τρία «45άρια», τα οποία είνα πλέον συλλεκτικά, καθώς περιέχουν σπάνιες ηχογραφήσεις.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έβγαλε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο τραγούδι και από τότε παρέμεναν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες.

Παράλληλα, έκανε ένα πέρασμα και από τον Εξαδάκτυλο, συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο», έδινε επί δεκαετίες το παρών στις μεγαλύτερες ροκ διοργανώσεις, ενώ συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κανοντας support στην επεισοδιακή συναυλία τους, στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας», το 1967.

Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 2 Ιανουαρίου του 1933, ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία και έζησε στο Παγκράτι. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μαρούσι.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 20 Αυγούστου, το πρωί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας. Παρέμενε ενεργός μουσικά μέχρι το τέλος ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής μουσικής.