Ένα νέο Μουσείο James Bond ανοίγει τις πύλες του φέτος το καλοκαίρι και όπως είναι συνηθισμένο για τον ήρωα της κινηματογραφικής σειράς, τον Βρετανό μυστικό πράκτορα 007, έτσι και οι επισκέπτες του πρέπει να ταξιδέψουν σε απομονωμένη, παγωμένη τοποθεσία για να το εντοπίσουν.
Το «007 Elements Μuseum» βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις, στην κορυφή του όρους Γκάισλαχκογκλ στο χωριό Ζέλντεν και είναι προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ, σύμφωνα με το CNN.
Η κορυφή των Άλπεων είναι σημαντικό σημείο για τον Bond, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Spectre» του 2015 με τον Ντάνιελ Κρεγκ να συναντά στην Hoffler Klinik την Dr. Madeleine Swann. Στην πραγματική ζωή η κλινική είναι το εστιατόριο «ice Q», δίπλα στο νέο κτήριο που στεγάζει το Μουσείο.
Η ιδέα για το Μουσείο γεννήθηκε, όταν γυριζόταν η ταινία «Spectre», αλλά χρειάστηκαν τρία χρόνια για να υλοποιηθεί, ανέφερε ο Νιλ Κάλοου καλλιτεχνικός διευθυντής στις τέσσερις τελευταίες ταινίες James Bond («Casino Royale», «Quantum of Solace», «Skyfall» και «Specter») και στην επερχόμενη «Bond 25», καθώς και διευθυντής δημιουργικού του «007 Elements Μuseum».
Το Μουσείο εκτείνεται σε δύο επίπεδα και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται ψηφιακές και διαδραστικές εγκαταστάσεις – με δεδομένη την προτίμηση του Bond για γκάτζετ υψηλής τεχνολογίας. Καθώς οι επισκέπτες θα περιηγούνται στις αίθουσες με τα κατάλληλα ονόματα Bond («Barrel of the Gun», «Briefing Room», «Hall of Action»), μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες σχετικά με την ιστορία, τα σενάρια και τα στούντιο του κινηματογραφικού franchise. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να διεισδύσουν στα αρχεία παραγωγής του 007 με διαδραστικές οθόνες αφής.
Οι αυστριακές Άλπεις, εκτός από τη σύνδεσή τους με την ταινία «Spectre», συνδέονται με την ιστορία του Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέα της σειράς μυθιστορημάτων κατασκοπείας που ενέπνευσε το franchise του James Bond. Σε νεαρή ηλικία ο Φλέμινγκ μετακόμισε από την Αγγλία στο Κιτζμπούχελ, θέρετρο στα βουνά της Αυστρίας.
Ο Κάλοου διευκρίνισε ότι η ομάδα έπρεπε να ολοκληρώσει πολλές περιβαλλοντικές μελέτες για να διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθεί καμία ζημιά στη γύρω περιοχή και για να βρει τα υλικά ώστε να χτιστεί το κτήριο σε permafrost- μόνιμα παγωμένο υπέδαφος- και να είναι συμβατό με τον αλπικό όγκο.
«Θέλαμε να διασφαλίσουμε μια διαφορετική εμπειρία από εκείνη ενός παραδοσιακού Μουσείου, θέλαμε να διδάξουμε στους ανθρώπους πώς γίνονται όλες οι ταινίες μας και να τους εμπνεύσουμε να εισέλθουν στην κινηματογραφική βιομηχανία», τόνισε.
Σε αρμονία με την αποστολή αυτή, καθεμιά από τις εννέα γκαλερί του «007 Elements» είναι αφιερωμένη σε μια πτυχή της κινηματογραφίας. Υπάρχει χώρος για την εγγραφή τίτλων και μουσικής, για τους χαρακτήρες, τους διαλόγους και τη σκηνοθεσία, και άλλοι χώροι για τα σκηνικά, τις τοποθεσίες και τα storyscapes. Όλες οι αίθουσες είναι κινηματογραφικά σχεδιασμένες, με σκοτεινό φωτισμό και εξοπλισμένες με καθρέφτες, οθόνες αφής και εγκαταστάσεις βίντεο -οι επισκέπτες ίσως να βλέπουν ακόμη και εικόνες των αγαπημένων τους χαρακτήρων να παραμονεύουν στις σκιές, σύμφωνα με τον Κάλοου.
Δύο μέλη του σύμπαντος του Bond, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύπτονται, θα παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, όταν εγκαινιαστεί το «007 Elements Museum» στις 12 Ιουλίου.