Skip to main content

«The Splash»: Στο σφυρί θρυλικό έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένα από τα θρυλικά έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ με τίτλο «The Splash», από τη σειρά με τις πισίνες που ζωγράφιζε την περίοδο 1964-1971, θα πωληθεί σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s και αναμένεται η τιμή του να εκτιναχθεί στα ύψη.

Το έργο δημιουργήθηκε το 1966 και αναμένεται να αποκτηθεί από συλλέκτη που θα καταβάλει από 26,1 έως 39,2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Art News.

Το 2006, όταν δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το ίδιο έργο έναντι 2,9 εκατ. δολάρια, ήταν το έργο του Χόκνεϊ που πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ.

Από τότε, τα έργα του Βρετανού εικαστικού άγγιξαν υψηλότερες τιμές, όπως το «Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)» που έφθασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 2018 τα 90 εκατ. δολάρια.

Η πώληση έκανε τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, τον καλλιτέχνη εν ζωή έργο του οποίου δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ, αλλά πέρυσι τον εκθρόνισε ο Τζεφ Κουνς με το γλυπτό του «Κουνέλι».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.