Skip to main content

Φεστιβάλ Καννών: Ηχηρή απουσία του Netflix

Το Netflix, ο αμερικανικός κολοσσός της streaming βιομηχανίας του θεάματος, αποσύρεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που ανοίγει τις πύλες του τον επόμενο μήνα.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απαγόρευση από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ της συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών της πλατφόρμας εξαιτίας της άρνησή της να προβληθούν στους κινηματογράφους.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Τιέρι Φρεμό, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το Netflix αρνείται να δώσει τις ταινίες της να προβληθούν σε κινηματογράφους στη Γαλλία και επομένως το Φεστιβάλ θα απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό τμήμα του. Ωστόσο, ο Φρεμό είπε ότι το Netflix θα μπορούσε να προβάλει τις ταινίες εκτός διαγωνισμού.

Ο διευθυντής της ιντερνετικής τηλεοπτικής πλατφόρμας, Τεντ Σαράντος (Ted Sarantos), δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Variety ότι είναι άσκοπο να γίνουν προβολές στις Κάννες έπειτα από την αλλαγή των κανονισμών του Φεστιβάλ. «Θέλουμε οι ταινίες μας να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με κάθε άλλη. Υπάρχει κίνδυνος να πάμε στο Φεστιβάλ και οι ταινίες μας και οι σκηνοθέτες μας να αντιμετωπισθούν χωρίς σεβασμό. Έχουν δώσει το στίγμα. Πιστεύω πως δεν θα ήταν καλό για μας να είμαστε εκεί».

Το Netflix σχεδιάζει να προβάλει 80 δικές της ταινίες το 2018 σε 109 εκατομμύρια συνδρομητές της σε όλο τον κόσμο.

naftemporiki.gr