Skip to main content

Όσκαρ: Γλυπτό του Weinstein κοντά στον χώρο που θα γίνει η τελετή απονομής

Ο Harvey Weinstein δεν θα παρευρεθεί στη φετινή τελετή των Όσκαρ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο κινηματογραφικός παραγωγός θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Χόλυγουντ.

Ο καλλιτέχνης δρόμου Plastic Jesus από το Λος Άντζελες παρουσίασε χθες ένα γλυπτό με τίτλο «Casting Couch», το οποίο αναπαριστά τον Weinstein σε φυσικό μέγεθος, ντυμένο με μία ρόμπα να κάθεται σε έναν χρυσαφί καναπέ κρατώντας ένα αγαλματίδιο των Όσκαρ.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων, την Κυριακή το βράδυ.

Περισσότερες από 70 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού. Ο ίδιος ο Weinstein αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πήραν μορφή χιονοστιβάδας και οδήγησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση σε βάρος άλλων διασημοτήτων, σε μια υπόθεση που συντάραξε το Χόλυγουντ.

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το ‘’Casting Couch’’ ανήκει στο παρελθόν, προφανώς συνεχίζει να είναι μέρος της κουλτούρας του Χόλυγουντ», δήλωσε ο Plastic Jesus σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ας ελπίσουμε ότι τώρα, υπό το φως των πρόσφατων καταγγελιών σε βάρος πολλών κορυφαίων προσωπικοτήτων του Χόλυγουντ, η βιομηχανία θα επανορθώσει», δήλωσε.

Το γλυπτό ‘’Casting Couch’’ δεν ήταν το μόνο, καθώς την Τετάρτη, έκαναν την εμφάνισή τους διαφημιστικές πινακίδες που σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη δρόμου Sabo, κατηγορώντας τη βιομηχανία του θεάματος ότι αποσιώπησε τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Plastic Jesus δήλωσε ότι το γλυπτό του Weinstein έγινε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Joshua «Ginger» Monroe και χρειάστηκαν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Το κόστος καλύφθηκε από δωρεές μέσω των ιστοσελίδων τους.

Οι δύο καλλιτέχνες δρόμου ήταν, επίσης, υπεύθυνοι για τα γλυπτά αγάλματα του Donald Trump που εμφανίστηκαν σε διάφορες αμερικανικές πόλεις το 2016, πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr