Skip to main content

«Beanie»: Η πρώτη σλοβενική χριστουγεννιάτικη ταινία

Η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη Σλόμπονταν Μαξίμοβιτς.

Ένα αγόρι που δεν έχει τίποτα και ένα κορίτσι που έχει τα πάντα ακολουθούν τον Άγιο Βασίλη και έτσι βρίσκονται σε μια νυχτερινή περιπέτεια, στην οποία θα πραγματοποιηθούν και οι δύο κρυφές επιθυμίες τους, αλλά όχι με τον τρόπο που περίμεναν. Η ιστορία του Έρικ και της Λούτσκα παρουσιάζεται στην πρώτη σλοβενική χριστουγεννιάτικη ταινία με τίτλο «Beanie».

Ο Έρικ είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που ζει σε ένα ξενώνα παιδιών λόγω των προβληματικών γονιών του. Ο Έρικ πιστεύει ότι οι γονείς του είναι καλύτερα και η μόνη του ευχή για τα Χριστούγεννα είναι να πάει σπίτι. Αντίθετα, καταλήγει να περάσει τα Χριστούγεννα με μια πλούσια οικογένεια στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης, που έχει μια επτάχρονη κόρη, τη Λούτσκα. Το βράδυ ο Έρικ και η Λούτσκα βρίσκουν τον Άγιο Βασίλη στο σαλόνι. Ξεκινά μια περιπέτεια που θα φέρει και στους δύο την εκπλήρωση των επιθυμιών τους, αλλά όχι με τον τρόπο που ανέμεναν.

Η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη Σλόμπονταν Μαξίμοβιτς είναι συμπαραγωγή Σλοβενίας, Λουξεμβούργου, Κροατίας και Σλοβακίας βασισμένη στο σενάριο της Σάσα Έρζεν.