Skip to main content

Oswald the Lucky Rabbit: Ο πρώτος πρωταγωνιστής κινουμένων σχεδίων του Walt Disney

«Ο Oswald The Lucky Rabbit» δημιουργήθηκε από την ομάδα σχεδιασμού κινουμένων σχεδίων στο χέρι της Disney Animation»

Ο Oswald the Lucky Rabbit επιστρέφει στα στούντιο που φέρουν το όνομα του δημιουργού του – στα Walt Disney Animation Studios – με ένα ολοκαίνουργιο μικρού μήκους βίντεο κινουμένων σχεδίων, πάνω από 94 χρόνια από το τελευταίο καρτούν της Disney για τον Oswald.

Δημιουργήθηκε από τη ομάδα σχεδιασμού κινουμένων σχεδίων στο χέρι της Disney Animation για να βοηθήσει στους εορτασμούς της Disney 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΥΜΑ που σηματοδοτούν την 100η επέτειο της The Walt Disney Company. Το μικρού μήκους βίντεο, με τον ομώνυμο τίτλο “Oswald the Lucky Rabbit”, σε σκηνοθεσία του διάσημου animator Eric Goldberg («Πως να μείνετε σπίτι με τον Γκούφυ», «Ποκαχόντας», «Φαντασία 2000») και σε παραγωγή της βραβευμένης με Emmy παραγωγό Dorothy McKim («Οι Βοηθοί του Άγιου Βασίλη», «Μίκυ Μάους: Πάρε Άλογο!», «Γνωρίστε τους Ρόμπινσον») είναι διαθέσιμο στο κανάλι YouTube DisneyGreece.

«Την παραμονή της 100ης επετείου της Disney, ήταν μεγάλη χαρά να δημιουργήσουμε το πρώτο νέο short του Oswald από το στούντιο μας μετά το 1928», λέει ο McKim. «Η ομάδα κινουμένων σχεδίων σχεδιασμού στο χέρι – συμπεριλαμβανομένων των θρυλικών σκιτσογράφων, Mark Henn, Randy Haycock και Eric Goldberg, καθώς και η υπέροχη ομάδα μας από μαθητευόμενους 2D, πραγματικά διασκέδασε δημιουργώντας κινούμενο σχέδιο στο στυλ της εποχής του Oswald». «Ο Oswald είναι τόσο τυχερός κατεργαράκος. Θέλαμε να φέρουμε πίσω τον Oswald και στο νέο βίντεο, επιστρέφει κυριολεκτικά στο αρχικό του σπίτι, την κινηματογραφική οθόνη», λέει ο Goldberg. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε τον Oswald στο στυλ κινουμένων σχεδίων που ‘πατιούνται και τεντώνονται σαν λάστιχο’, γιορτάζοντας εκείνη την πρώτη γενιά καλλιτεχνών του Walt Disney».

Ο Oswald the Lucky Rabbit θεωρείται ο πρώτος πρωταγωνιστής κινουμένων σχεδίων του Walt Disney και ευρέως ένας από τους πρώτους χαρακτήρες στην ιστορία του animation που έχει μια μοναδική προσωπικότητα. Ο Walt Disney σύστησε τον Oswald στους θεατές του κινηματογράφου το 1927 με την μικρού μήκους ταινία “Trolley Troubles”. 26 μικρού μήκους ταινίες του Oswald δημιουργήθηκαν από τον Walt Disney και την ομάδα του, με τα τελευταία μικρού μήκους βίντεο της Disney με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα, να κυκλοφορούν στα τέλη του καλοκαιριού του 1928, την ίδια χρονιά που ο Walt έχασε τον δημιουργικό έλεγχο του αγαπημένου του κουνελιού.

Το 2006, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, έκανε μια άνευ προηγουμένου συμφωνία με την NBC/Universal, που περιελάμβανε την άδεια στον παρουσιαστή αθλητικών Αλ Μάικλς να συνάψει σύμβαση με το NBC με αντάλλαγμα την επιστροφή του Oswald στο αρχικό του σπίτι. Έκτοτε, ο Oswald εμφανίστηκε σε βιντεοπαιχνίδια και εμπορεύματα, μια μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων και σε θεματικά πάρκα της Disney παγκοσμίως. Σε συνδυασμό με τo μικρού μήκους βίντεο κινουμένων σχεδίων, η Disney λανσάρει παγκοσμίως τα Oswald the Lucky Rabbit Lens για Snapchat που επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται τον Oswald χρησιμοποιώντας τεχνολογία AR.