Skip to main content

«100 χρόνια: για να μην ξεχάσουμε ποτέ»: Εγκαίνια της έκθεσης που συγκινεί και ξυπνάει μνήμες

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή, με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922 ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στην όμορφη και συνάμα λιτή εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο σταθμό του Συντάγματος, παρευρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι σαράντα πίνακες για την Προσφυγιά θα φιλοξενούνται έως τις 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα (10:00 – 19:00).

Μετά το πέρας της έκθεσης οι πίνακες θα μεταφερθούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται να τοποθετηθούν σε σουίτες της «Αγιά-Σοφιάς – OPAP Arena», έτσι ώστε ο κάτοχος της σουίτας να έχει πάντα μπροστά του έντονο το στοιχείο που χαρακτηρίζει ιστορικά την ομάδα.

Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό που έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κα Έφη Μαυροπούλου, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και πολιτικός κ. Γιώργος Λιάνης.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν από πλευράς ΑΕΚ, εκτός του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ευάγγελος Ασλανίδης. Παρέστη, επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Καιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος.

Η έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ, γίνεται με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.