Skip to main content

«Η Χαμένη Κόρη»: Οι Σπέτσες υποδέχθηκαν τη Maggie Gyllenhaal για την avant première της ταινίας

Λίγη από τη λάμψη του αμερικανικού κινηματογράφου έφερε στις Σπέτσες η άφιξη της σκηνοθέτιδας του φιλμ «Η Χαμένη Κόρη», Maggie Gyllenhaal, για τις ανάγκες της πολυαναμενόμενης avant première της ταινίας στο νησί που έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στον αγαπημένο ιστορικό κινηματογράφο Ciné Titania.

Η ίδια παρακολούθησε το φιλμ μαζί με τον σύζυγό της Peter Sarsgaard ενώ πλήθος σημαντικών εκπροσώπων της δημοτικής αρχής του νησιού, της ιδιοκτησίας του ιστορικού αθηναϊκού κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ που έχει αναλάβει τον προγραμματισμό των ταινιών στο Ciné Titania, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες εκεί παραβρέθηκαν στον χώρο για την προβολή.

Η υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία συγκέντρωσε τις καλύτερες κριτικές σε μια βραδιά με άρωμα από διεθνή κινηματογράφο. Το Ciné Titania γέμισε με χαμόγελα από θεατές που ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν δημοφιλή σημεία του νησιού να εμφανίζονται στην μεγάλη οθόνη όπως ο απόμερος κόλπος της Ζωγεριάς, η Κουνουπίτσα, το γραφικό λιμάνι της Ντάπιας, το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel αλλά και η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών.  Στο τέλος της προβολής ο κόσμος χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους συντελεστές ενώ παρέμεινε για να παρακολουθήσει και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της Maggie Gyllenhaal και της Monica, η οποία έχει γράψει το soundtrack της ταινίας, τόσο σχετικά με τα γυρίσματα όσο και για όλη την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία της «Χαμένης Κόρης».

Η Maggie Gyllenhaal ανέφερε χαρακτηριστικά:Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους του νησιού οι οποίοι έδωσαν το στίγμα τους στην ταινία και μας άνοιξαν τα σπίτια τους καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι Σπέτσες κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Εύχομαι να απολαύσατε πραγματικά το φιλμ γιατί έχουμε δώσει όλοι οι συντελεστές όλη μας την αγάπη σε αυτό το project”.

Ο Αντώνης Βορδώνης, εκ μέρους του Poseidonion Grand Hotel δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Maggie Gyllenhaal που επέλεξε το νησί μας για τα γυρίσματα της ταινίας χαρίζοντας σε όλους μας μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία. Η ίδια αγάπησε τον τόπο μας και πλέον τον επιλέγει για τις διακοπές της αρκετά συχνά πράγμα που μας τιμά ιδιαίτερα. Με δική της πρωτοβουλία επέλεξε να κάνουμε τη σημερινή πρεμιέρα εδώ σε αυτόν τον ιστορικό κινηματογράφο που μετρά 65 χρόνια παρουσίας και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για αυτό. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για να γυριστεί η ταινία εδώ, και ιδιαίτερα τη Faliro House Productions η οποία ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας αποτυπώνοντας άψογα το όραμα της Maggie”.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel όπου διοργανώθηκε ένα cocktail party προς τιμήν των εκλεκτών καλεσμένων την πρεμιέρας υπό τους μελωδικούς ήχους της Monica να ταξιδεύουν τους παρευρισκομένους σε μια άλλη εποχή.

Λίγα λόγια για την ταινία
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο σπουδαίο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε. Η Leda, μία καθηγήτρια πανεπιστημίου αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της νότιας Ιταλίας.Οι δύο κόρες της έχουν πάει να μείνουν με τον πατέρα τους κι έτσι εκείνη νιώθει ελεύθερη. Όταν όμως φτάνει εκεί γνωρίζει μία θορυβώδη οικογένεια από τη Νάπολη. Το ζευγάρι και η κόρη τους σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι στη Leda. Όταν όμως αρχίζουν να περιπλέκονται οι καταστάσεις ανάμεσα τους, η Leda έρχεται αντιμέτωπη με τις πληγές και τα τραύματα του παρελθόντος της. Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τις 30 Ιουνίου από την Spentzos Film.

Περισσότερα για το Poseidonion Grand Hotel

Το Poseidonion Grand Hotel είναι το εμβληματικό τοπόσημο των Σπετσών για περισσότερο από έναν αιώνα. Γνωστό ως το “κόσμημα των Σπετσών” το ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1914 και χαρακτηρίζεται από το αρχιτεκτονικό του στιλ, επηρεασμένο από εκείνα της Γαλλικής Ριβιέρας. Έπειτα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών ανακαίνισης το 2009, το Ποσειδώνιο επαναλειτούργησε ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο αντάξιο με τα πρότυπα του 21ου αιώνα. Οι επισκέπτες φιλοξενούνται σε 44 δωμάτια και 8 σουίτες, όλα κομψά διακοσμημένα με σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου. Το Poseidonion Grand Hotel βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των Σπετσών και κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην πλειονότητα των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Έχει αναπτύξει επίσης μια ξεχωριστή γαστρονομική φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής και οργανικά προϊόντα από το μποστάνι του. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας στο spa και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και γαμήλιες δεξιώσεις σε ένα πλήθος διαφορετικών venues ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering.

naftemporiki.gr