Skip to main content

Πέθανε ο Γάλλος συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Μισέλ Ντεόν

Ο Γάλλος συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Μισέλ Ντεόν πέθανε χθες σε ηλικία 97 ετών, όπως ανέφερε η γραμματέας της Γαλλικής Ακαδημίας Ελέν Καρέρ ντ΄Ανκός.

«Πέθανε από πνευμονική εμβολή στην Ιρλανδία όπου διέμενε εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια», διευκρίνισε ο εκδότης Ολιβιέ Φρεμπούρ, φίλος της οικογένειας.

Ο Μισέλ Ντεόν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του το 1960, και μαγεμένοι από τα ελληνικά νησιά αποφάσισαν να εγκατασταθούν στις Σπέτσες.

«Δεν ξέρω άλλους από τους Έλληνες, δε ξέρω άλλον χαρακτήρα από τον δικό τους, που να σε κάνει να περνάς με τέτοια προθυμία από το μαύρο στο ρόδινο», έγραφε. «Αναλογίζομαι με λύπη τη διαφθορά που τους φέρνουμε», συνέχιζε αναφερόμενος στην επέλαση του τουρισμού στη χώρα μας.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χατζηνικολή τα βιβλία του: «Ένα μωβ ταξί» (1985), «Άγρια άλογα» (1989), «Η ανάβαση της νύχτας» (1994), «Ένα ενθύμιο» (1995), «Η αυλή των μεγάλων» (1998), «Σελίδες για την Ελλάδα» (2000), «Μαντάμ Ροζ» (2002) και το θεατρικό «Αριάδνη ή η Λησμονιά» (1999), και από τις εκδόσεις Κοχλίας το βιβλίο «Τα χαμένα ημερολόγια του Γκιούλιβερ» (2002).