Skip to main content

Μετάλλιο της Ελευθερίας για 21 προσωπικότητες

Σε 21 προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους, μεταξύ αυτών οι: Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Νταϊάνα Ρος, Μπρους Σπρίνγκστιν, θα απονείμει το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση προς πολίτες στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτή την χώρα προς το καλύτερο.

Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή», σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η απονομή των μεταλλίων αναμένεται να γίνει σε τελετή στον Λευκό Οίκο, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν συμπεριλαμβάνονται, επίσης, οι μπασκετμπολίστες Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, η παρουσιάστρια Έλεν Ντι Τζένερις, όπως και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα.