Skip to main content

Οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Την ετήσια κατάταξή του με τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του, δημοσίευσε ο ταξιδιωτικός οδηγός Conde Nast Traveler, με την πόλη Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ να κατακτά την πρωτιά για το 2016.

Το βραβευμένο περιοδικό Conde Nast Traveler, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τους αναγνώστες του να δηλώσουν πού ένιωσαν περισσότερο ευπρόσδεκτοι, αλλά και ποιας πόλης οι κάτοικοι ήταν πιο φιλικοί, με το Τσάρλεστον των 120.000 κατοίκων να αναδεικνύεται πρώτο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Οι αναγνώστες του περιοδικού περιέγραψαν το Τσάρλεστον ως μία πόλη με νόστιμο φαγητό, μοναδική αρχιτεκτονική και «νότια γοητεία», σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι «μιλούν μεταξύ τους» και οι επισκέπτες νιώθουν άνεση και ασφάλεια.

Όσο για το Σίδνεϊ, η πλειονότητα των 128.000 συμμετεχόντων στην έρευνα εντυπωσιάστηκε από τους κατοίκους της πόλης. «Είναι τόσο φιλικοί άνθρωποι. Αφού γνωρίσαμε μια Αυστραλέζα κατά την πτήση μας για εκεί, αυτή προσφέρθηκε να μας πάει στο ξενοδοχείο μας και πέρασε μια ολόκληρη ημέρα μαζί μας για να μας δείξει τα αγαπημένα της μέρη», είπε ένας ταξιδιώτης, σύμφωνα με τον Conde Nast.

Τρίτο στην κατάταξη αυτή έρχεται το Δουβλίνο στην Ιρλανδία και ακολουθεί το Κουίνσταουν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ με το Παρκ Σίτι στη Γιούτα των ΗΠΑ ολοκληρώνεται η πρώτη πεντάδα των φιλικότερων πόλεων στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα.

Μία ακόμη ιρλανδική πόλη, το Γκάλγουεϊ, βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη (έκτο).  Η λεγόμενη και «πρωτεύουσα της δυτικής Ιρλανδίας» είχε ψηφιστεί στις αρχές του έτους ως η πιο φιλική πόλη από τους αναγνώστες του περιοδικού «Travel + Leisure».

Στην κατάταξη, ακολουθεί η πόλη Σαβάνα στην πολιτεία Τζόρτζια (έβδομη), ενώ την πρώτη δεκάδα, με βάση τις προτιμήσεις των αναγνωστών του περιοδικού, κλείνουν η Κρακοβία της Πολωνίας, το Μπριζ του Βελγίου και το Νάσβιλ, πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας Τενεσί.

naftemporiki.gr