Skip to main content

Αμερικανοί σχεδιαστές και μαργαριτάρια στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις που ορκίστηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, περιελάμβανε και το κομμάτι της μόδας, όπου πρωταγωνίστησαν Αμερικανοί σχεδιαστές.

Η Χάρις, η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανοασιάτισσα που κατέχει το αξίωμα, επέλεξε μαύρους σχεδιαστές για την ιστορική στιγμή. Στο Καπιτώλιο φορούσε μίντι μωβ παλτό και ανάλογο φόρεμα από τον σχεδιαστή της Νέας Υόρκης, Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς, ενώ το απόγευμα επέλεξε να φορέσει σύνολο από τον Σέρτζιο Χάντσον με έδρα το Λος Άντζελες. «Ευχαριστώ, κυρία Αντιπρόεδρε. Είναι πραγματικά τιμή μας που παίξουμε έναν μικρό ρόλο σε αυτήν την ιστορική στιγμή», ήταν η ανάρτηση του Ρότζερς στο Instagram.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα στάθηκαν δίπλα στη Χάρις φορώντας αποχρώσεις του μωβ – ένα χρώμα του κινήματος για την ψηφοφορία των Αμερικανίδων, αλλά και ενός χρώματος που πολλοί παρατηρητές ερμήνευαν ως σύμβολο ενότητας μεταξύ των Δημοκρατικών «μπλε πολιτειών» και των Ρεπουμπλικανικών «κόκκινων πολιτειών» ως θέμα της τελετής.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν φορούσε ένα μπλε του ωκεανού φόρεμα και παλτό διακοσμημένο με μαργαριτάρια και κρύσταλλα Swarovski από την Αλεξάντρα Ο’ Νιλ της μάρκας Markarian της Νέας Υόρκης. Το χρώμα επιλέχθηκε «για να υποδηλώσει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την σταθερότητα», δήλωσε η σχεδιάστρια. Στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 το σύνολο συμπλήρωνε μία μεταξωτή μάσκα προσώπου.

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο σύζυγος της Χάρις, Ντουγκ Έμποφ, φορούσαν κοστούμια από τον κλασικό Αμερικανό σχεδιαστή Ralph Lauren, ο οποίος επίσης ντύνει και τις ομάδες των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς. «Τώρα είναι η ώρα να έρθουμε κοντά με αγάπη και κατανόηση», έγραψε ο Lauren στο Twitter.

Η Χάρις ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαργαριτάρια, που oι παρατηρητές λένε ότι είναι ένα νεύμα προς την αδελφότητα στην οποία συμμετείχε -την Alpha Kappa Alpha – στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσιγκτον. Η αδελφότητα και μια ομάδα στο Facebook με περισσότερα από 450.000 μέλη προέτρεψαν τις γυναίκες να φορούν μαργαριτάρια την Τετάρτη για να γιορτάσουν την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters