Skip to main content

Euro: Πάρτι των Πορτογάλων για την πρόκριση στα ημιτελικά

Με τεράστια υπαίθρια πάρτι στη Λισαβόνα και σε άλλες πορτογαλικές πόλεις, αλλά και έξω από το γήπεδο Βελοντρόμ της Μασσαλίας, οι φίλοι της εθνικής Πορτογαλίας γιόρτασαν την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στην ημιτελική φάση του Euro 2016.

Μπορεί το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος να προκρίθηκε με τρεις ισοπαλίες από τη φάση των ομίλων και να χρειάστηκε την παράταση, για να επικρατήσει επί της Κροατίας, και τα πέναλτι για να λυγίσει την αντίσταση των Πολωνών, ωστόσο οι Πορτογάλοι φίλαθλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι έφτασε πλέον η στιγμή η ομάδα τους να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Και αν οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους, οι ηττημένοι της Πέμπτης, Πολωνοί, δηλώνουν περήφανοι για την προσπάθεια της εθνικής τους ομάδας, παρά την ήττα.

Πάντως, δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια έξω στην πόλη της Μασσαλίας, η οποία φιλοξένησε το παιχνίδι, με τη γαλλική αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το επόμενο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσου οι Πορτογάλοι, στον δρόμο για τον τελικό, είναι ο νικητής του ζευγαριού Ουαλία – Βέλγιο.