Skip to main content

Ένα μωρό πάντα υποδέχεται για πρώτη επισκέπτες

Ένα γιγαντιαίο μωρό πάντα που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι στιγμής το κοινό μπορεί να το δει μόνο σε ένα εικονικό «Panda Cam» θα υποδεχτεί τους επισκέπτες για πρώτη φορά σήμερα, καθώς θα ανοίξει ξανά ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος στην Ουάσινγκτον.

Το μωρό, που ονομάζεται Xiao Qi Ji, είναι ο γιος του Tian Tian και της Mei Xiang, που τον γέννησαν τον Αύγουστο σε ηλικία 22 ετών, συναρπάζοντας τους αρμόδιους του ζωολογικού κήπου που πίστευαν ότι υπήρχε μόνο μία πολύ μικρή ευκαιρία η Mei να αποκτήσει ένα τέταρτο υγιές μωρό.

Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος, που ανήκει στο Smithsonian Institution, θα ανοίξει ξανά την Παρασκευή με χωρητικότητα 20%, υποδεχόμενος 5.000 έως 6.000 επισκέπτες την ημέρα, από 20.000 προ πανδημίας.

Ο ζωολογικός κήπος έκλεισε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και άνοιξε πάλι τον Ιούλιο πριν κλείσει ξανά τον Νοέμβριο.

Για να ελαχιστοποιηθεί το πλήθος, ο ζωολογικός κήπος θα εκδώσει κάρτες εισόδου με χρονοδιάγραμμα, ενώ οι επισκέπτες θα χρησιμοποιούν μονοπάτια μονής διαδρομής, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Οι επισκέπτες ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκα.

Κάποτε τα πάντα αναφέρθηκαν ως απειλούμενα είδη αλλά τώρα ταξινομούνται ως ευάλωτα χάρη στις προσπάθειες αποκατάστασης του οικοτόπου τους. Υπάρχουν περίπου 1.800 γιγαντιαία πάντα στη φύση.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters