Skip to main content

Κατάδυση… στο μηδέν

Θάλασσα τα έκαναν δύο αθλητές καταδύσεων από τις Φιλιππίνες την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος υγρού στίβου νοτιοανατολικής Ασίας, που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθούν με μηδέν.

Ο Τζον Έλμερσον Φαμπρίγκα, 21 ετών, και ο 17χρονος Τζον Ντέιβιντ Παχόγιο πραγματοποίησαν δύο από τις χειρότερες βουτιές στην ιστορία του αθλήματος, πέφτοντας στην πισίνα με την πλάτη.

Πάντως, μετά από κάποιες πρώτες στιγμές αμηχανίας, οι δύο αθλητές φάνηκαν να διασκεδάζουν με τις καταδύσεις τους στο μηδέν, με τον Παχόγιο μάλιστα να σχολιάζει το σχετικό βίντεο, το οποίο ξεπέρασε τις δύο εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

«Ακόμη κι εγώ γέλασα με τον εαυτό μου», είπε ο Παχόγιο, συμπληρώνοντας όμως ότι συνεχίζει να νιώθει περήφανος που είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, ακόμα και αν δεν τα πήγε τόσο καλά.

Πάντως, ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού των Φιλιππίνων, Ρίτσι Γκαρσία, δεν φάνηκε να βλέπει με χιούμορ τις καταδύσεις των δύο αθλητών… στο απόλυτο μηδέν και ζήτησε εξηγήσεις από την κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας.