Skip to main content

Μια μέλισσα ενώνει το Μάντσεστερ

Ουρές, προκειμένου να χαράξουν στο σώμα τους την εργάτρια μέλισσα -σύμβολο του Μάντσεστερ- σχηματίζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της πόλης στα καταστήματα δερματοστιξίας, για καλό σκοπό.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα καλλιτεχνών δερματοστιξίας, οι κάτοικοι της πόλης αποκτούν αντί 50 λιρών (περίπου 57 ευρώ) ένα τατουάζ με τη μορφή της μέλισσας, με στόχο την ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη καταστήματος δερματοστιξίας, Σαμ Μπάρμπερ, ωστόσο γρήγορα διαδόθηκε και έξω από τα όρια του Μάντσεστερ, χάρη στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Συμβολίζοντας μια «κυψέλη δραστηριότητας» σε μία βιομηχανική πόλη, η εργάτρια μέλισσα ήταν ανέκαθεν έμβλημα για το Μάντσεστερ, το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα Αγγλίας και θεωρείται σημαντικό εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο.

Το 2008, ο πληθυσμός της πόλης υπολογιζόταν γύρω στους 464.000 κατοίκους και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής στους 2.556.000.

Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν κελτικά φύλα (Βρίγαντες), ενώ στις αρχές του 14ου αιώνα απέκτησε τον τίτλο της κωμόπολης και γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν το Μάντσεστερ μετατράπηκε σε βιομηχανικό κέντρο της παραγωγής βαμβακερών υφασμάτων.

naftemporiki.gr