Skip to main content

Οίκοι μόδας στη «μάχη» για να καλυφθεί η ζήτηση σε μάσκες

Ιατρικές μάσκες προσώπου θα αρχίσουν να παράγουν εταιρείες μόδας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη στα νοσοκομεία, στη σκιά των ελλείψεων που έχουν παρατηθεί λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο όμιλος Kering, τονίζοντας ότι θα στείλει τις επόμενες ημέρες στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, τις οποίες θα μεταφέρει από την Κίνα.

Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατ. χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία.

Εξάλλου, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH άρχισε πριν από μια εβδομάδα την Παρασκευή υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρείς από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, εννέα εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει έναν «συνασπισμό» για να προχωρήσει η παραγωγή ιατρικών μασκών, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Κλωστοϋφαντουργικών Οργανισμών των ΗΠΑ (NCTO).

Με πληροφορίες από AFP, NCTO