Skip to main content

Οινόραμα: πλησιάζει το κορυφαίο οινικό ραντεβού της πόλης

Μετά την Αποκριά, το κέντρο της Αθήνας στο Ζάππειο Μέγαρο θα γεμίσει κρασί τις επόμενες ημέρες.

Με ιστορία που κοντεύει 30 χρόνια, το Οινόραμα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις κρασιού της χώρας, με περισσότερους από 250 εκθέτες και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, για 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού.

Το μεγαλύτερο οινικό γεγονός της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου από την Vinetum με οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα βρεθούν εκεί αυτοπροσώπως, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους και για να τους γνωρίσετε από κοντά. Εκτός από ελληνικά κρασιά, το Οινόραμα φιλοξενεί και κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα, συνήθως μέσω των εισαγωγέων τους. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα κρασιά, να ενημερωθείτε για νέα, τρέχοντα και παλαιωμένα κρασιά που παράγονται στον ελληνικό και στο διεθνή αμπελώνα και να περιπλανηθείτε γευστικά στον υπέροχο ελληνικό αμπελώνα (και όχι μόνο), που ξεδιπλώνεται μπροστά σας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των κρασιών που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά το καλύτερο για εσάς είναι να το κάνετε… επαγγελματικά, χρησιμοποιώντας τα ειδικά πτυελοδοχεία της έκθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο Οινόραμα σας περιμένει:

Πλατεία Γευσιγνωσίας με νέες κυκλοφορίες οίνων που δοκιμάζονται σε ιδανικές συνθήκες, με αυτοσερβίρισμα (self-pour), χωρίς την παρουσία οινοποιών και με έξτρα πληροφορίες ανά ετικέτα.

Wine Bar Οινικών Αποκαλύψεων όπου φυσικά και άλλα ιδιαίτερα κρασιά, ακόμα και εκτός εκθετών του Οινοράματος, παρουσιάζονται από οινοχόους, ομαδοποιημένα για μια ξεχωριστή δοκιμή.

Οινικές Αποκαλύψεις για καταναλωτές και επαγγελματίες που αναζητούν τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Οινοτεχνία με οινικό εξοπλισμό και εφόδια στην αιχμή της τεχνολογίας σε νέο χώρο, για άψογη ενημέρωση των επαγγελματιών του κρασιού.

Φυσικά δεν θα λείπει και ο ειδικός χώρος εστίασης, ο οποίος θα έχει στυλ café-bistrot, για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της έκθεσης καφέ και ελαφριά γεύματα. Το εν λόγω café-bistrot θα φιλοξενηθεί σε τέντα ειδικής κατασκευής, που θα στεγάζει την Οινοτεχνία Οινοράματος.

Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 – 14:00 και απόγευμα 15:00 – 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα). Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€). Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€). Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€).

Info
Οινόραμα
Ζάππειο Μέγαρο
4, 5 και 6 Μαρτίου
Εισιτήρια εδώ